Till skillnad från tunga banners med otympliga ställningar så är beachflaggor otroligt flexibla i och med att de lätt kan monteras ned från ett ställe och upp på ett annat helt utan problem. De väger dessutom väldigt lite och är perfekt för er som reser mycket i arbetet och jobbar med mässor eller liknande. Oavsett vilket underlag som flaggorna är monterade på så är de utformade så att vem som helst enkelt kan montera ned dem och frakta dem vidare utan problem. Detta gör också att det lämpar sig att använda beachflaggor till varje event, om och om igen.

Fördelen med att använda flexible beachflaggor är inte bara vikten och enkelheten i monteringen utan även att de tar väldigt lite plats. Som marknadsföringsstrategi är de stora och får en enorm mängd uppmärksamhet, men kan sedan packas ihop till att ta väldigt lite plats i bilen eller resväskan vid tjänsteresor. Detta gör att det även går att spara pengar i ren frakt vid användning av beachflaggor då ingen övervikt eller specialbagage behövs.

Till skillnad ifrån andra produkter på marknaden som ofta är i olika sorts papper eller plast och därmed lätta att råka riva eller skrynkla till, så är de flesta beachflaggor i tyg och därmed mycket mer hållbara än andra alternativ. Även byggdelarna är smidiga och lätta samtidigt som de är enkla att frakta och fälla ihop. Det krävs heller ingen särskild styrka för att snabbt kunna montera upp och ned en beachflagga, vilket är bra även för den som reser själv till mindre mässor eller vill använda detta till marknadsföring av ett mindre företag. För de som vill använda en beachflagga till att markera en plats eller ingång till en kiosk eller liknande är det även lätt att packa ihop i slutet av dagen och montera ned flaggan innan den ska användas nästa gång.