För att beachflaggor ska komma till sin absoluta rätt och fulla potential så är det bra att välja tillbehör med omsorg. Med hjälp utav dessa tillbehör så kan beachflaggor monteras på de allra flesta platser. Det kan vara bra att fundera på var beachflaggorna ska monteras för att lättast kunna hitta rätt tillbehör. Det finns olika varianter som passar olika sorters underlag. Nedan har vi listat några tips.

Asfalt

Ska en beachflagga stå på asfalt och utomhus så kan en lite tyngre fot behövas, detta för att flaggan ska stå kvar på sin plats och inte flyga bort vid stark vind. Ett tips här är att använda en vattentank, en sandpåse eller annan typ av vikt för att säkerställa att flaggan inte ramlar.

Gräs

Ska beachflaggan monteras på en gräsplätt eller i en park så kan en kryssad fot passa bra till uppsättningen. Även här kan det vara bra att ha med en extra vikt ifall det skulle vara väldigt blåsigt ute.

Strand

För montering på en strand så är det bäst att använda en markspik som spikas in i underlaget. Man kan även använda en platt fot tillsammans med en markspik för ett extra hållbart resultat.

Inomhus

När beachflaggor ska monteras inomhus på exempelvis mässor eller inne i butiker så är ett tips att helt enkelt använda en markplatta för inomhusbruk som ger en bra balans, alternativt en kryssad fot som är allra enklast att frakta och förvara. För inomhusmontering på väggar eller i tak så är det allra smartast att använda väggfästen eller vanliga skruvar för att sätta fast beachflaggorna.

Andra tillbehör

Andra tillbehör som kan vara bra att använda är en rotor på fötterna för masten som gör att flaggan snurrar och inte sitter helt fast i underlaget. Detta gör att beachflaggorna står stabilare och inte slits ut lika lätt.